Onderzoek wijst uit waar ‘anorexia-genen’ zich bevinden

Uit onderzoek van de universiteit van North Carolina School of Medicine in Chapel Hill is gebleken in welk genen anorexia zich bevindt.

De onderzoekers ontdekten dat de genen van anorexia zich in chromosoom 12 bevinden. Van chromosoom 12 is al langer bekend dat het verantwoordelijk is voor metabolische factoren zoals diabetes type 1 en verschillende auto-immune ziektes. Nu blijkt dus dat een deel van de genetische factoren van anorexia daarmee overeenkomen: bij beide is te spreken van een verminderde voedselinname.
 
Bredere behandeling
Een aantal andere genen van anorexia die in dit onderzoek zijn onderzocht, zijn eerder ook al gevonden bij andere psychiatrische aandoeningen zoals verslaving, depressie en angst. Volgens onderzoeker en psychiater Benalfew Legesse moet de behandeling van anorexia dan ook uitgebreid worden: ‘De diagnose van eetstoornissen moet zo vroeg mogelijk gesteld worden. Dat is belangrijk omdat het niet ‘gewoon over gewicht’ gaat, zoals veel mensen denken. Er zijn vaak veel psychische ziektes mee verbonden en die moeten ook behandeld worden in de behandeling van anorexia.’

Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 4000 mensen met anorexia en meer dan 10.000 proefpersonen zonder de ziekte. De onderzoekers zien de resultaten van de studie als een bevestiging van wat zij al langere tijd dachten. 

29/01/2018

Reageer reacties (1)

Ineke(02. februari 2018)

Wat fijn dat er nu eindelijk eens ontdekt is dat een anorexia, niet  alleen over gewicht gaat, maar dat er vaak veel meer achter zit !! want er is zoveel onbegrip en hoop dat het hierdoor minder zal worden, want het gaat beslist niet alleen over gewicht  

 

LEES MEER...