Bassist Red Hot Chili Peppers open over drugsverslaving

Red Hot Chili Peppers bassist Flea schreef een column voor TIME Magazine waarin hij voor het eerst open is over zijn drugsverslaving. Hij is nu 15 jaar clean.

Voor Flea, van wie de echte naam Michael Peter Balzary is, was het leren accepteren van problemen en pijn de grootste motivatie om clean te worden. Hij wilde daar zelfstandig in worden, want dat had hij nooit geleerd. Toen de bassist op 30-jarige leeftijd drie goede vrienden verloor aan fatale dosissen en zelf ook op het randje van overleven hing, besefte hij dat het zo niet langer kon. Balzary wilde een goede vader worden en stopte volledig met drugs.

Pilletje om het minste of geringste
Dat was niet gemakkelijk, geeft de 55-jarige toe: ‘Het is moeilijk om zucht te weerstaan wanneer dokters voor het minste of geringste een pilletje voorschrijven. Verslaving is een echte ziekte, iets wat medicatie juist kan verergeren.’ En dat gebeurde. De muzikant raakte ook verslaafd aan Oxycontin, het medicijn dat hij kreeg toen hij een gebroken arm had. Niet veel later ontwikkelde hij een depressie.

Hoe het begon
Flea zegt al zijn hele leven in aanraking te komen met verdovende middelen. Al van jongs af aan gebruikten volwassenen om hem heen alcohol of drugs om problemen uit de weg te gaan. Toen hij elf jaar was, begon hij met roken en niet veel later met drugs. De lijst van de verschillende soorten drugs die de muzikant overmatig gebruikte, werd in korte tijd steeds langer.

De muzikant zegt nu dankbaar te zijn voor de pijn en moeilijkheden in zijn leven die hij heeft leren te waarderen. De volledige column kun je hier lezen.

27/02/2018

Reageer reacties (0)
LEES MEER...