Coca-Cola wil cannabisdrankjes op markt brengen

Coca-Cola is in gesprek met cannabisproducent Aurora Cannabis om cannabisdrankjes op de markt te brengen. Dat meldt de Canadese nieuwszender BNN Bloomberg.

Coca-Cola wil cannabisdrankjes produceren en heeft het specifiek over CBD, een niet-psychoactief bestanddeel van wiet en hasj. Er wordt geclaimd dat CBD zorgt voor een betere concentratie en minder slaapproblemen. Onderzoek naar de positieve effecten van de stof is echter nog niet veel gedaan. Het is niet de eerste keer dat Coca-Cola een frisdrank op de markt wil brengen met drankjes met drugs: honderd jaar geleden zat er cocaïne in de frisdrank.

Meer producenten
De frisdrankproducent zegt te merken dat consumenten de laatste jaren een steeds sterkere afkeer van suiker hebben en daarom zoekt de frisdrankproducent naar andere mogelijkheden. Om die reden kocht Coca-Cola onlangs de Britse koffieketen Costa. Coca-Cola is niet de enige met interesse voor cannabisdrankjes. De fabrikant van het biermerk Corona in Noord Amerika stak vorige maand bijna vier miljard dollar in een Canadese wietproducent.

19/09/2018
Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...