Jongerenwebsite over tabak gelanceerd

Staatssecretaris Martin van Rijn lanceerde afgelopen woensdag een jongerenwebsite over toevoegingen in tabak: www.watziterintabak.nl. De informatieve site is ontwikkeld door het RIVM en het Trimbos Instituut, om het bewustzijn te vergroten en te voorkomen dat jongeren beginnen met roken.

Van Rijn pleit voor duidelijke informatie voor jongeren omdat het waarschijnlijker is dat tieners die niet roken, als volwassene ook niet verslaafd raken: ‘Onze nieuwe site kan jongeren helpen om niet met roken te beginnen. Met een paar klikken kunnen ze precies zien wat fabrikanten aan tabak toevoegen om roken bijvoorbeeld beter te laten smaken. En ze kunnen zien dat die toegevoegde stoffen (additieven) ook schadelijk zijn voor hun gezondheid, bovenop de schadelijkheid van tabak zelf.’

Het Longfonds lanceerde tijdens dezelfde bijeenkomst een campagne rond hetzelfde thema: www.zitdaterechtin.nl. Nederland is hiermee koploper binnen de EU. De EU-landen hebben namelijk afgesproken voorlichting te gaan geven over additieven. Nederland is het enige lid met een website speciaal voor jongeren.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...