Courtney Love probeerde Peaches te helpen

Zangeres Courtney Love (49) probeerde tevergeefs Peaches Geldof met haar drugsverslaving te helpen. In 2010 kwam Peaches bij haar langs met een zak vol Oxycontin, pijnstillers vergelijkbaar met morfine. Courtney heeft haar toen letterlijk de deur uit moeten duwen. ‘Toen ik las dat er heroïne in het spel was, verbaasde het me niet. Ik wist hoeveel ze van opiaten hield.’

‘Het is zo tragisch, ik kan niet geloven dat het echt is gebeurd’, zegt Love tegen het Britse Grazia Magazine. ‘Deze meid was zo levenslustig, het is raar en vreselijk dat ze is overleden.’ Ook Love dacht dat Geldof haar leven om had gegooid.

‘Heroïne was mijn drugs, maar in de jaren negentig ben ik ermee gestopt’, zegt Love. ‘Oxycontin heb ik ook gebruikt. Ik vond het dan ook moeilijk om de pillen te weigeren toen ze ermee aankwamen in mijn kamer. Ik wilde niets liever dan gebruiken op dat moment, maar ik heb het niet gedaan. Ik stond te shaken, maar bleef denken aan haar moeder, die ook overleed door heroïne. Ik vond dat ik het haar verschuldigd was mezelf als voorbeeld te stellen. Ik probeerde haar te helpen, een mentor te zijn, maar op dat moment in haar leven bleek dat onmogelijk’, aldus de weduwe van Nirvana-zanger Kurt Cobain.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...