Telefonische coaching blijkt effectief middel bij stoppen met roken

De coaching Rookvrije Ouders is 7,5 keer meer succesvol dan het volgen van een zelfhulp brochure. Door de telefoongesprekken stopte ruim de helft van de ouders binnen 3 maanden met roken.

Deze cijfers komen voort uit een onderzoek van het Trimbos-instituut in opdracht van KWF kankerbestrijding. Een groep van 87 ouders werd in tweeën gesplitst. De ene helft volgde telefonische coaching die bestaat uit 6 gesprekken en een interactief magazine over stoppen met roken dat speciaal voor ouders ontwikkeld is. De andere helft kreeg een zelfhulp brochure aangeboden. Na 3 maanden gaf 53 procent van de eerste groep aan de afgelopen 7 dagen niet gerookt te hebben. Bij de tweede groep was dit 13 procent. ‘Deze resultaten laten zien dat we met deze telefonische coaching het aantal kinderen kunnen vergroten dat in Nederland in een rookvrije thuisomgeving opgroeit’, zegt Tessa Scheffers-van Schayck die over het onderzoek publiceerde.

De Rookvrije start

Rookvrije Ouders is specifiek gericht op (aanstaande) ouders en wordt onderdeel van het aanbod van De Rookvrije Start, een samenwerking tussen beroepsverenigingen in de zorg met als doel zoveel mogelijk gezinnen rookvrij te maken.

 

Ouders kunnen zichzelf via ikstopnu.nl aanmelden voor een vrijblijvend en gratis telefoongesprek over de coaching.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...