Oprichtster van de politieke partij NLBeter longarts Wanda de Kanter trekt zich terug uit het bestuur van deze partij. Afgelopen najaar richtte zij deze partij op met psychiaters Esther van Fenema, Ronald Mann en cardioloog Janneke Wittekoek.

Ze wil haar beslissing verder niet toelichten. Volgens Esther van Fenema, de NLBeter voorzitter, is de Kanter gestopt omdat haar rol in de politieke partij niet te combineren valt met haar antirooklobby. Van Fenema: ‘Haar missie in het leven is het bestrijden van tabak. Daar wil ze al haar pijlen op richten. Na de oprichting van de partij kwam er een heleboel op ons af – het kost heel veel tijd en energie de partij op poten te zetten. Ze heeft in de weken na de oprichting haar keuze gemaakt en zich in goed overleg teruggetrokken. Wel blijft ze in een adviserende rol betrokken bij NLBeter.’

Nieuwe partij
NLBeter wil wat veranderen aan het volgens hen ‘falende zorgsysteem’ door meer te focussen op preventie en leefstijl en daardoor minder ziektelast en minder kosten. De partij wil meedoen aan de Tweede Kamerverkiezeningen in maart 2021 en daar minimaal 5 zetels halen.

09/01/2020

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...