Strengere maatregelen voor rokende festivalgangers

Brabantse festivals gaan strenger controleren op bezoekers die roken in de feesttenten. Na een waarschuwing kunnen rokers zelfs van het terrein verwijderd worden.

Roken in de horeca is verboden in Nederland. Deze festivals worden gecontroleerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Bij overtredingen krijgt niet de roker een boete, maar de organisatie van het festival. Deze kunnen oplopen dat 13.500 euro per tent.

Campagne
Festivalcollectief Front of House lanceerde donderdag een campagne, genaamd ‘No Smokey’. Deze campagne heeft als doel het bewustzijn bij bezoekers te vergroten. Met zinnen als ‘roken in tenten is dodelijk’ hopen ze dat bezoekers rekening houden met de negatieve gevolgen.

Voorkomen blijft een lastig probleem voor veel organisaties. ‘Als iemand door een beveiliger wordt aangesproken op roken in de tent en de beveiliger draait zich om, steekt er wel weer iemand anders een sigaret op,’ vertelt projectleider van Front of House Caily Mikkers.

Nu is de maat vol, vinden de festivalorganisaties. Bezoekers die na een waarschuwing toch roken in de tent, kunnen naar huis worden gestuurd. ‘Dat is naar, maar nodig’, zegt Mikkers. ‘De kosten zijn niet meer te behappen.’

Datum: 10-01-2020

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...