34 procent van de cliënten die in behandeling zijn bij Human Concern – Centrum voor eetstoornissen, zijn 30 jaar of ouder. De media doen vaak geloven dat alleen jonge meisjes zouden kampen met een eetstoornis. Dit is lang niet altijd het geval.

Vrouwen lopen vaak een hoger risico wanneer ze in de overgang zitten of een kind krijgen. Een ander deel van de 30-plussers die in behandeling is bij Human Concern, heeft al van jongs af aan een eetstoornis maar is hier nooit eerder voor behandeld.

Onderzoek
Uit Brits onderzoek blijkt dat 1 op de 30 vrouwen met een eetstoornis 40 jaar of ouder is. Uit dit onderzoek bleek ook dat slechts 27 procent van alle vrouwen die meededen aan het onderzoek ooit hulp heeft gehad.

Stigma
Wanneer de media continu een beeld laten zien dat iedereen met een eetstoornis een jonge vrouw is, ontstaat er een stigma. Hierdoor zoeken mensen die buiten het stereotype beeld vallen, minder snel hulp. Ook mannen passen vaak niet in het stereotype beeld en zoeken hierdoor  ook minder snel hulp, dit blijkt uit meerdere onderzoeken. Ook blijkt het dat mannen die uiteindelijk toch in behandeling komen vaak al langer met symptomen lopen. Daardoor zijn de symptomen meer ontwikkeld en chronisch geworden. Hierdoor kan behandeling moeilijker worden.

Datum: 17-01-2020

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...