In oktober alle stations rookvrij

Roken op Nederlandse stations wordt helemaal verboden. Per 1 april stopt de NS met de verkoop van rook- en tabakswaren op alle stations. ProRail gaat in de komende tijd rookzones weghalen. Alle stations zullen vanaf oktober rookvrij zijn.

ProRail en de NS hebben de ambitie om stations stapsgewijs helemaal rookvrij te maken. Sinds 1 januari 2004 geldt een rookverbod op stations en in de trein. Dit verbod geldt voor stationshallen, trappen, liften, tunnels en in overkapte stations. Wel zijn er nog rookzones op stations, die zullen per 1 oktober weg zijn.

Nederland rookvrij
‘We hebben dit besluit genomen omdat we in het preventieakkoord hebben afgesproken Nederland rookvrij te maken’, zegt ProRail-directeur Ans Rietstra. In het Nationaal Preventieakkoord legde het kabinet eind 2018 met zo'n zeventig maatschappelijke organisaties en bedrijven afspraken vast over initiatieven om Nederland gezonder te maken.

Roken op stations gebeurt op dit moment alleen nog op aangewezen plaatsen. Volgens Rietstra is een algeheel verbod toch nodig. ‘Als je rookt ben je anderen altijd tot last. Er lopen mensen omheen, mensen staan te wachten op drukke perrons. Mensen hebben daar last van.’

Datum: 31-01-2020

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...