Snapchat creëert nieuwe tool tegen mentale gezondheidsproblemen

Snapchat lanceert binnenkort een nieuwe functie, genaamd Here for You. De tool richt zich op de mentale gezondheid van gebruikers. Met de tool wil Snapchat nog meer een plaats zijn waar iedereen zichzelf kan zijn zonder vooroordelen.

Wanneer gebruikers op Snapchat zoeken naar onderwerpen die wijzen op mentale gezondheidsproblemen, zorgt de app ervoor dat ze zeker niet in aanmerking komen met mogelijke schadelijke content. In plaats daarvan worden ze doorverwezen naar informatie van experts. Genoemde gezondheidsproblemen zijn anorexia, depressie, pesten en zelfmoord.

Bewustwording sociale media
Over de (negatieve) impact die sociale media kunnen hebben op de mentale gezondheid, is ondertussen al veel bekend. Verschillende apps zijn Snapchat al voor gegaan in het toevoegen van functies die de mentale gezondheid kunnen bevorderen. Instagram voegde onlangs een ‘Restrict’ modus toe, waarmee gebruikers beledigende reacties op hun posts kunnen blokkeren. Ook het aantal likes op posts kan verborgen worden. Hierdoor krijgen gebruikers minder de neiging zich te gaan vergelijken met anderen. Pinterest biedt ‘activiteiten’ aan ter ondersteuning van de mentale gezondheid, wanneer gebruikers naar onderwerpen als ‘stress’ en ‘depressie’ zoeken.

Datum: 13-02-2020

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...