MIND pleit voor coronaregels waarbij het dagelijks en sociale leven door kan blijven gaan. Juist gedurende een crisis als deze zijn sociale contacten belangrijk voor mensen.

MIND, een organisatie die de psychische gezondheid in Nederland wil verbeteren, onderzocht de afgelopen maanden de gevolgen van de coronacrisis voor mensen met psychische problemen en hun omgeving.  Nu de besmettingen toenemen en de maatregelen mogelijk verder worden aangescherpt, vraagt MIND om balans tussen de noodzakelijke maatregelen en de gevolgen hiervan op de mentale gezondheid. We moeten nú in investeren in het voorkomen van psychische klachten, vindt de organisatie.

De coronacrisis heeft geleid tot een toename van psychische klachten. Naast preventie is het daarom ook belangrijk om meer aandacht te besteden aan herstel. Uit de lange wachttijden blijkt dat de ggz voor corona al problemen had om iedereen met psychisch problemen te kunnen helpen. Nu de vraag groeit, heeft de ggz extra capaciteit nodig. Ook blijkt uit onderzoek van MIND dat de familie- en cliëntenraden in de eerste fase van de crisis onvoldoende betrokken werden. MIND hoopt dan ook op verbetering in het communicatiebeleid van de ggz als de maatregelen aanscherpen.

23-9-2020

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...