Rookruimtes versneld dicht

Vanaf 2022 moeten alle rookruimtes op het werk en in openbare gebouwen verdwenen zijn. Eerder was dat vanaf 2023, maar staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) heeft besloten het sluiten van de rookruimtes te versnellen.

Vorig jaar oordeelde de Hoge Raad dat rookruimtes in de horeca direct moesten sluiten, omdat ze in strijd waren met een verdrag van de Wereldgezondheidsorganisatie. Blokhuis heeft nu bepaald dat alle andere rookruimtes ook eerder dicht moeten. Vanaf 1 juli 2021 moeten alle rookruimtes in (semi-)publieke en openbare gebouwen gesloten zijn, per 1 januari 2022 volgt het bedrijfsleven. Deze maatregel moet bijdrage aan het bereiken van een rookvrije generatie in 2040.

Volgens Blokhuis is het hoog tijd dat er niet meer gerookt kan worden in openbare bebouwen en bedrijven. ‘We willen leed voorkomen door ervoor te zorgen dat mensen een zo klein mogelijke drempel over moeten om te stoppen met roken en een zo hoog mogelijke om te beginnen. Daarnaast heeft iedere Nederlander recht op een gezonde omgeving.’

9-10-2020

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...