Uit onderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dat een kwetsbare groep Nederlanders meer alcohol is gaan drinken tijdens de coronacrisis. Ook is een groot gedeelte juist minder gaan drinken.

Deelnemers kregen vragenlijsten van het RIVM en de GGD, waarin ook gevraagd werd naar angst, neerslachtigheid en stress. Een kwart van de mensen die hier last van heeft, antwoordde meer te zijn gaan drinken. Dit baart de onderzoekers zorgen, omdat alcohol ook angst, neerslachtigheid en stress kan veroorzaken. Hierdoor houden deze gevoelens aan bij de mensen die meer zijn gaan drinken.  

Lockdowns
Tijdens de lockdowns waren horeca- en uitgaansgelegenheden (gedeeltelijk) dicht. In deze periode zijn er mensen die hetzelfde bleven drinken, meer zijn gaan drinken en minder zijn gaan drinken. Volgens onderzoekers is het essentieel om de groep die meer is gaan drinken te ondersteunen door alcoholinterventies en maatregelen aan te bieden. Onderzoekers denken dat de mensen die meer zijn gaan drinken binnen korte tijd weer op hun eerdere drinkgedrag komen. Dit komt doordat de drinkomgeving weer gaat lijken op die van vóór de coronacrisis. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...