Uit onderzoek van Johns Hopkins University School of Medicine is gebleken dat het gebruik van paddo’s kan helpen bij het stoppen met roken. Dit komt door de hallucinerende stof psilocybine die in de paddo’s zit.

Volgens de onderzoekers kan psilocybine helpen het verslavende patroon van gedachten en gedrag te doorbreken, dat er door de jaren ingesleten is. Psilocybine is geen directe oplossing tegen roken. Na het innemen van deze stof zijn rokers niet direct genezen. Met een zorgvuldige voorbereiding en in therapeutische sfeer kan het middel ervoor zorgen dat iemand diep gaat nadenken over zijn leven en hierdoor gemotiveerd raakt om te veranderen.

Resultaten
Na zes maanden was zo’n tachtig procent nog steeds gestopt. Dit percentage is, volgens hoofdonderzoeker Matthew W. Johnson, veel hoger dan bij andere onderzoeken waar het doel stoppen van roken is. Zo wordt over het algemeen het gebruik van varenicline tabletten beschouwd als het meest effectieve middel om te stoppen met roken in Amerika. Hierbij is zo’n 35 procent na zes maanden nog steeds gestopt.

Succesvol
Volgens onderzoekers is het stoppen met roken bij een kleine groep mensen die dit al vaak geprobeerd hebben wel gelukt na het gecontroleerd gebruik van paddo’s. Dit werd gedaan in combinatie met cognitieve gedragstherapie. De onderzoekers waarschuwen met de resultaten van dit onderzoek wel dat het gebruik alleen geschikt is onder begeleiding met de juiste hoeveelheden.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...