Alcoholverbod Indonesische strandtenten

Het wordt moeilijker om aan alcohol te komen in Indonesië. In kleine strandtenten en supermarkten mag geen alcohol meer verkocht worden. Daarvoor moet je voortaan uitwijken naar grote supermarkten, hotels of restaurants.

Voor twee Islamitische politieke partijen is dat echter niet genoeg: zij hebben een wetsvoorstel ingediend om het hele land droog te leggen. Als het aan hen ligt, krijg je een celstraf van twee jaar voor het drinken van een biertje. De partijen zeggen zich zorgen te maken om de volksgezondheid. Bovendien vinden ze dat drinkende jongeren vaak geen respect voor hun ouders hebben.

Voor Heineken is de nieuwe regel een behoorlijke tegenvaller, want het bedrijf heeft bijna 70 procent van de Indonesische biermarkt in handen. Dat is vooral te danken aan het populaire Indonesische bier Bintang, dat in handen is van Heineken.

Bavaria baalt dan weer niet van het alcoholverbod: Het merk heeft in het Midden-Oosten en Saudi-Arabië al een alcoholvrij bier op de markt gebracht met een halal-keurmerk. 'Tijdens het maakproces van dit bier ontstaat nooit alcohol. Daarom is het bier halal', legt de woordvoerder van Bavaria uit.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...