Wetenschappers verklappen: vier stappen naar ultiem geluk

De Mayo Clinic in Minnesota ontwikkelde het Handboek voor Geluk, op basis van onderzoek onder leiding van Dr. Amit Sood. Hij gelooft dat geluk een keuze is, die je kunt maken door slechts vier stappen te volgen, verdeeld over tien weken.

Dr. Sood heeft een 5-3-2 techniek* gecreëerd die het brein helpt te focussen op de positieve kant van het leven, ongeacht jouw persoonlijke omstandigheden. Het is een doe-het-zelf-mindset, volgens Dr. Sood succesvol omdat 40 tot 50 procent van je geluk afhangt van de keuzes die je zelf maakt. Op die manier  kun je kiezen om te leven met je focus op dingen die goed en mooi zijn in je leven’, zegt hij. ‘Geluk is een gewoonte; sommige mensen zijn ermee geboren, anderen moeten ervoor kiezen.’

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat onze geest negatieve gebeurtenissen hardnekkig onthoudt. Dat was voordelig voor onze voorouders, omdat zij die ervaring konden gebruiken als ze opnieuw oog in oog stonden met gevaar. Toch zijn we nare gedachten liever kwijt dan rijk.

‘Je perspectief veranderen door het positieve te omarmen en het negatieve de rug toe te keren, zal je gelukkiger maken dan je jezelf realiseert’, aldus Dr. Sood. Hij geeft toe dat het makkelijker gezegd is dan gedaan.  ‘Er zijn simpele technieken die je moet herhalen, om het voor elkaar te krijgen. Vraag je bijvoorbeeld af of jouw negatieve gedachte ook nog wat uitmaakt over vijf jaar. Zo niet, dan is het je tijd niet waard.’

Dr. Sood vindt dat we het leven vaak serieuzer nemen dan nodig is. ‘Humor brengt je naar het hier en nu’. Tien weken lang zijn adviezen opvolgen zou genoeg zijn om je gehele mindset te veranderen.

* In onderstaand filmpje vind je handige tips & tricks die samen de 5-3-2 techniek worden genoemd, gepubliceerd in het handboek voor geluk.

 

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...