81-jarige vrouw krijgt verbod op loterijproducten

De Kansspelcommissie in België heeft voor het eerst iemand een verbod opgelegd op loterijproducten. Een 81-jarige vrouw had in drie dagen tijd 900 euro uitgegeven aan krasloten en trekkingspelen in een krantenwinkel. Het verbod kwam op verzoek van haar zoon.

Zowel de zoon als de commissie pleiten voor het instellen van een daglimiet en een verplichte registratie voor wie een bepaald bedrag overschrijdt. ‘De Nationale Loterij beweert alleen kleine spelen aan te bieden, dan moet ze ook makkelijk een limiet kunnen instellen’, aldus Marjolein De Paepe van de Kansspelcommissie.

De woordvoerder van de Nationale Loterij reageert verrast op de uitsluiting. 'Wij hebben nog nooit gehoord van buitensporig spelgedrag met onze producten. Het directe contact tussen klant en verkoper zet daar automatisch een rem op. Een speler besteedt gemiddeld 5 tot 7 euro per week aan onze producten.' Daarom vindt hij een daglimiet en eventuele registratie overbodig.

Voor loterijproducten was het niet eerder voorgekomen, maar de Kansspelcommissie geeft wel vaker spelers een verbod op. 23:000 Belgen hebben geen toegang meer tot casino's en online goksites. Bijna altijd komt dat verbod op verzoek van de gokverslaafde zelf.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...