Krasloten moeten weg bij kassa’s

Er zouden steeds meer kraslotverslaafden zijn in Nederland. Daarom moeten krasloten verdwijnen bij kassa's en de klantenservice van supermarkten. Dat stelt verslavingsdeskundige Dick Trubendorffer, die steeds meer cliënten behandelt die spaarpotten van hun kinderen leeghalen.

De gemakkelijke verkrijgbaarheid speelt een belangrijke rol in deze vorm van gokverslaving: de krasloten liggen bij de kassa waar je langsloopt voor reguliere boodschappen. ‘Vooral het spel ‘heartstopper’ is verslavend’, zegt Trubendorffer. ‘Die wordt zó opgebouwd dat het lijkt alsof je richting de hoofdprijs gaat. Twee dezelfde symbolen, de spanning neemt toe, en dan heb je bijna drie dezelfde plaatjes. ‘

Trubendorffer legt uit dat Nederland moet oppassen voor Amerikaanse en Italiaanse toestanden, waarbij mensen anderen beroven om krasloten te kunnen kopen. Dit is hetzelfde verhaal als heroïneverslaafden die stelen om hun shot te kunnen krijgen. Het maakt immers niet uit waar je aan verslaafd bent, het blijft dezelfde ziekte.

De verslavingsarts zegt dat krasloten vooral de drug of choice is voor mannen tussen de 20 en 30 jaar en oudere vrouwen.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...