4x waarom kerst -juist in herstel- geen verplichting is

Hoewel het (zeker in herstel) hartstikke fijn is om kerst te vieren met je dierbaren, kan het ook als een verplichting voelen. Hoeft niet! Doe wat goed voelt voor jou en je herstel.

  1. Voel je vooral niet verplicht om kerst te vieren met familie. Is oudtante Bep niet jouw grote vriendin en vier jij deze dagen liever met vrienden of fellows? Gewoon doen.

  2. Ben je bang dat er tijdens een kerstmaal dingen zijn die niet in je dieet passen? Of dat ome Kees alleen maar alcoholische dranken in huis heeft? Zeg dat je met alle liefde en plezier komt, maar dat je graag je eigen eten of drinken mee wil nemen. Dat kan prima voor een keertje. 

    ‘We are all like a snowflake: all different in our own beautiful way’

  3. De meeste van ons zullen waarschijnlijk elke dag stap tienen, dus zijn we elke dag superaardig tegen iedereen (haha). Maar rond deze tijd van het jaar lijkt het wel alsof iederéén een stuk vriendelijker is. Het kan natuurlijk ook geen kwaad om ook nu iemand een handje te helpen. Help bijvoorbeeld met het sjouwen van een kerstboom of bel je familie eens wat vaker.

  4. Laat je niet beïnvloeden door negatieve emoties en gevoelens als mensen het ‘raar’ vinden als je geen alcohol drinkt bij het kerstdiner. Onthoud waarom je in herstel bent en wat voor kracht dat geeft. Wees gewoon lekker trots op jezelf!

Reageer reacties (0)
LEES MEER...