5 tips voor goed zomerherstel

De zomer is voor veel mensen een heerlijke tijd: vrijheid, vakantie en (af en toe) zon. Maar het wegvallen van de vaste structuur van alledag kan soms problemen opleveren. Met deze vijf tips blijft jouw herstel ook deze zomer stevig staan.

1. Zorg zelf voor structuur
Als er geen werkdruk en kantoortijden zijn, valt een belangrijk stuk van de dagindeling weg. Houd die zelf vast. Geniet van het luieren, maar plan ook afspraken in, laat je dag-nachtritme niet te ver afzakken en blijf bezig. Dat maakt het straks ook makkelijker om weer in het werkritme te komen.

2. Ga niet op ‘strandkledingdieet’
Tijdschriften, programma’s, reclames: iedereen lijkt ervan overtuigd dat je echt nog een klein beetje gewicht kwijt moet voor je met goed fatsoen in je strandkleding kan. Doe hier niet aan mee en houd gewoon je normale eetpatroon vast. Bikini’s en zwembroeken zijn niet voorbehouden aan één soort lichaam. Als het Nederlandse weer ons een stranddag gunt, moeten we daar lekker van genieten.

3. Doe genoeg leuke dingen
Maak gebruik van die vrije tijd om bijvoorbeeld je leeslijstje weer wat aan te vullen (of de Lef lekker zorgvuldig door te lezen), een oude hobby op te pakken of af te spreken met vrienden die je al een tijdje niet gezien hebt.

4. Blijf naar meetings gaan
Wat wel doorgaat gedurende de zomer, zijn meetings. Blijf daar ook vooral naartoe gaan. Niet alleen in Nederland: zoek van tevoren op waar en of er meetings zijn in de buurt van je vakantieadres en ga erheen. It works if you work it, tenslotte. En zo ontmoet je nog eens wat internationale fellows.

5. Plan een klus
Minder leuk, maar wel zinvol, is dat je deze tijd ook kunt gebruiken voor de klussen waar je de rest van het jaar niet aan toekomt. Een goeie, grondige herfstschoonmaak aan het eind van je vakantie bijvoorbeeld.

Datum: 26/07/2017

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...