5 zomerse nummers van artiesten in herstel

In Noord-Nederland hebben ze mazzel: daar is de zomervakantie al aangebroken. De rest van het land moet nog even doorploeteren, maar dan mogen ook zij met de benen omhoog. Om iedereen alvast in de zomerstemming te brengen, hebben we een lijstje voor je samengesteld met zonnige nummers van artiesten in herstel. Feel the music!

1. Feel – Robbie Williams
Afgelopen week heeft Nederland weer even mogen genieten van wervelwind Robbie, toen hij in het Goffertpark optrad. Mateloos, noemt hij zichzelf, in alles. Robbie is in herstel van een alcohol-, medicijnen-, cocaïne- en seksverslaving. Zijn muziek is in ieder geval mateloos goed. Het nummer ‘Feel’ zou over het herstel van zijn verslaving gaan, al is dat nooit officieel bevestigd.

2. Cool for the summer – Demi Lovato
Onlangs vierde Demi Lovato dat ze vijf jaar in herstel is van haar alcohol- en drugsverslaving en haar eetstoornis. De zangeres heeft een hoop hits op haar naam staan, de een nog zomerser dan de ander. Twee zomers geleden was haar nummer ‘Cool for the summer’ een flinke hit. Een nummer met het seizoen in de naam kan in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken.

3. The Real Slim Shady – Eminem
Eminem is misschien niet de eerste aan wie je denkt bij lekkere zomerse nummers. Onzin, vond onze redacteur Linda, met ‘The Real Slim Shady’ kun je juist lekker zomers meezingen. Het nummer zou in eerste instantie helemaal niet op het album ‘The Marshall Matters LP’ staan; het werd een paar uur voor de deadline geschreven als opener. Gelukkig, want het zou Eminems eerste nummer-1-hit in Engeland worden. Naast succesvol artiest is Eminem ook al jaren in herstel van zijn drugs- en medicijnenverslaving.

4. Fergalicious – Fergie
Jarenlang was Stacie Ann ‘Fergie’ Fergusan vooral bekend als de zangeres van ‘The Black eyed peas’. Wat minder mensen weten, is dat Fergie voor ze bij de Peas kwam een televisiesterretje was en een tienerband oprichtte, ‘Wild Orchid’. Tussen de twee bands in raakte Fergie verslaafd aan crystal meth. Inmiddels voelt ze zich weer helemaal fergalicious en is ze druk bezig. Een solocarrièrre, schoenen ontwerpen, geld inzamelen voor borstkankeronderzoek: deze duizendpoot doet het allemaal.

5. Satisfaction – the Rolling Stones
Was er iemand níet verslaafd van de legendarische Rolling Stones? Charlie Watts heeft het stabiele imago en zelfs hij heeft de rehab vanbinnen gezien. Keith Richards ging bijna aan een heroïneverslaving onderdoor en Mick Jagger zou een seksverslaving hebben. Inmiddels zijn ze allemaal in herstel en in het bezit van een flinke bak tophits. Sommige daarvan ontstonden bijna onbewust: de iconische riffs van ‘Satisfaction’ schreef Richards toen hij in zijn slaap even wakker werd, het idee opnam op een cassetterecordertje en weer verder pitte. Kan ook.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...