Mogelijk rookverbod in Efteling

Een groep van gezondheids- en lobbyorganisaties pleiten voor een rookverbod in de Efteling. De oproep komt van het Trimbos-instituut, het Longfronds, de Alliantie Nederland Rookvrij en Clean Air Nederland. Er zijn echter (nog) geen concrete plannen.

Efteling-fansite Eftelist mengt zich ook in de discussie en heeft handtekeningen ingezameld; de petitie werd meer dan 11.000 keer getekend. Bezoekers zouden zich onder meer in het Sprookjesbos storen aan de rook.

Een woordvoerder van het Longfonds benadrukt vooral de gezondheidsrisico’s: ‘Families met kinderen wil je zo min mogelijk in aanraking brengen met de dodelijke gevolgen van meeroken.’

De Efteling houdt de kwestie in de gaten: ‘Er wordt over gesproken.’ Volgens een woordvoerder van Clean Air hoeft de Efteling niet bang te zijn dat bezoekersaantallen zullen teruglopen bij een verbod: ‘Zo'n kindvriendelijke beslissing zorgt juist voor positieve reclame. Als marktleider zou men lef moeten tonen.’ 

In de Efteling mag niet gerookt worden in attracties en eetgelegenheden, maar wel in wachtrijen, op pleinen en in het Sprookjesbos. In onder meer Disneyland Parijs is al een algeheel rookverbod van kracht.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...