5 tips om verveling tegen te gaan

De regen klettert steeds vaker tegen de ramen. Langzaamaan verandert de wereld in een warm kleurenpallet van herfstbladeren, maar nú nog even niet. Misschien heb je in deze seizoenswisseling de neiging om te vervallen in verslavingsgedrag. Dat willen we natuurlijk niet! Daarom hebben we vijf tips voor je om verveling te voorkomen. Doe er je voordeel mee.

1. Breng variatie aan in je leven

Stel een lijst samen van dingen die je kunt ondernemen als je je verveelt. Bel bijvoorbeeld een vriend, of ga een dagje weg naar een onbekende plek. Zorg ervoor dat je altijd iets omhanden kunt hebben en niet op het moment dat je je verveelt nog moet bedenken wat je kunt doen.

2. Zoek iets belangrijks

Verveling ontstaat vaak doordat je het idee hebt dat je werk of andere activiteiten betekenisloos zijn. Vind je geen zingeving in je huidige baan of bezigheden, zoek dan naar iets waarvan je het idee hebt dat het er iets toe doet.

3. Ga de uitdaging aan

Start bijvoorbeeld een cursus die een lichte bedreiging vormt, omdat je nog niet zeker weet of je het niveau wel aankunt. Of begin met hardlopen en schrijf je in voor een run van 10 kilometer over een bepaald aantal maanden.

4. Geef je over aan dagdromen

Zie je fantasieën als een soort tweede leven. En leuker nog: schrijf ze daarna op.

5. Bedenk dat gevoelens komen en gaan

Een bepaalde mate van verveling is natuurlijk.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...