5x natuurlijke dopamine

Bij zucht naar middelen, vraagt je lichaam eigenlijk om meer dopamine. Voor je herstel en algemene welzijn is het heel belangrijk dat je de stof op een gezonde manier bijvult. We zetten vijf natuurlijke methodes voor je op een rijtje.

1: Sporten en beweging
Sporten is niet alleen goed voor je dopamineniveau: het geeft je een goed gevoel en je raakt minder snel gestrest. Een kleine tien minuten bewegen is al genoeg om het resultaat te voelen. Wil je er het beste uithalen? Zorg dan dat je minimaal dertig minuten intensief sport.

2: Zonneschijn
Het aantal zonuren in de winter is laag, maar dit betekent niet dat je zonder kunt. Het lichaam heeft fel licht nodig om tyrosine in dopamine om te zetten. Dertig tot zestig minuten zonlicht per dag is al genoeg, dus ga
naar buiten en zeg de zon even gedag! 

3: Muziek
Merk je weleens dat muziek je een goed gevoel geeft? Dit komt omdat er een connectie is tussen het luisteren naar muziek en de aanmaak van dopamine. Speel je favoriete nummers dus regelmatig af.

4: Ontspan
Stress is funest voor de aanmaak van dopamine. Probeer daarom zoveel mogelijk stressfactoren uit je leven te verbannen en ontwikkel een manier om met onvermijdelijke spanningen om te gaan. Mindfulness, yoga en massages zijn goede manieren om je te ontspannen.

5: Takenlijst
Het opstellen en behalen van doelen is een goede manier om je dopamineniveau te verhogen. Met een simpele to-do-lijst kun je dit al voor elkaar krijgen. Elke keer als je een taak, zoals het versieren van de kerstboom, van de lijst streept, beloont het brein je voor je werk.

12/12/2018

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...