6 tips om positief te gaan denken

Herstellen van een verslaving brengt ook moeilijke periodes met zich mee. Lef geeft 6 tips om positief te gaan denken tijdens je herstel.

1. Besef dat realiteit flexibel is

‘De realiteit’ bestaat niet. Er bestaan momenteel zo’n 6 miljard realiteiten op aarde, en ieder persoon denkt dat zijn realiteit de enige echte is. Door positief te denken zal je eigen realiteit er positiever uitzien. Je kunt je leven ervaren op je eigen voorwaarden.

2. Betrap jezelf (en elkaar) op negativisme

Zoek een vriend of vriendin waarmee je wilt leren om positiever te zijn. Wijs elkaar op negatieve uitspraken en draai deze meteen om in iets positiefs. Focus op dingen die goed zijn aan datgene waarover je negatief praat of denkt. Je kunt jezelf veranderen.

3. Richt je op alle dingen die goed gaan

Richt je op zaken die goed gaan in het leven. Maak een lijstje met dingen waarvoor je dankbaar bent. Iedere seconde gebeurt er wel iets positiefs.

4. Wees het zonnetje in huis                                         

Lachen is gezond. Lachen vermindert angst, stress en helpt ons beter relaties te ontwikkelen. Als je zelf kunt bepalen hoe je het leven ervaart, kun je ook zelf bepalen hoe serieus je alles neemt. Bestudeer humor om je heen, leer het waarderen en haal meer humor in je leven. Denk daarnaast aan situaties waarom je ontzettend moest lachen, en beleef het plezier opnieuw.

5. Besef dat positivisme belangrijk is voor jezelf en de wereld

Zet een positieve levenshouding hoog op je prioriteitenlijstje. Positivisme vind je in vertrouwen, liefde, vooruitgang, verbondenheid en hoop. Maak een positieve levenshouding belangrijk. Een positieve houding door regelmatiger te lachen, verbetert de levenskwaliteit. Personen die drie keer meer positieve emoties voelen dan negatieve, beweren meestal gelukkiger te zijn in het leven.

6. Ontspan: stress is angst en angst is negativisme

Stress ontstaat uit angst. Dit is ongezond voor je lichaam en geest. Het staat in de weg van een positief leven. Zorg ervoor dat je de negatieve energie los laat en ontspant.

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...