7 fijne dingen om het mooie weer in te luiden

De weerberichten voor komend weekend liegen er niet om: bijna 20 graden! Hopelijk breekt hiermee een lange periode van lekker weer aan. Geniet ervan! Deze 7 dingen laten je nog nét iets meer genieten.

Skip het crashdieet dat je in de planning had om bikiniproof te worden
Sowieso, wat is nou bikiniproof?
We lezen (gelukkig) steeds vaker dat veel diëten totaal geen nut hebben en zelfs ongezond zijn. Gewoon lekker, gezond en voedzaam eten en fris en fruitig de eerste échte zonnestralen oppikken. Moet jij eens opletten hoe snel je er in plaats van ‘bikiniproof’ gewoon hartstikke gezond uitziet.

Begin de dag met een meditatie in de ochtendzon
In (pril) herstel wordt het belang van meditatie vaak benadrukt, en dat is niet voor niets.
Het vermindert pijn, verandert hersenstructuren positief, verbetert het denkvermogen, vermindert stress en angst. Wat wil je nog meer.
(Oké, achter glas in de zon mediteren als het buiten nog te fris is.)

Nieuw seizoen, nieuwe groenten
Ze zijn er pas eind deze maand, maar nu kun je vast recepten verzamelen: peultjes, erwten, tuinbonen. En natuurlijk asperges, die traditioneel geoogst worden vanaf de tweede donderdag van april. Omnomnom!

Pak een goed slaapritme
Nu het weer beter wordt en de dagen langer, is het erg verleidelijk om (veel) langer dan normaal op te blijven. Prima natuurlijk, maar toch is het goed om in het ritme te blijven. Probeer ’s avonds op dezelfde tijd te gaan slapen en ’s morgens op dezelfde tijd op te staan.

Zeg elke ochtend iets liefs tegen jezelf
Gewoon omdat het kan. Heeft met het seizoen niets te maken.

Zeg elke dag iets liefs tegen een ander
Op een meeting, tegen je behandelaar, je partner, broer, vader of moeder. Wederom: heeft niets met het seizoen te maken, maar gewoon omdat het kan.

Ga naar buiten
De kou heeft ons maanden achtereen naar binnen gejaagd, maar nu is het weer tijd om naar buiten te gaan, bewust van je omgeving en de natuur te genieten en de lente optimaal te beleven. Dat bloeit op en geeft deze lente in herstel net dat extra gouden randje. Buiten sporten is bovendien goed voor ons concentratievermogen en gevoel van welzijn.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...