7 films over verslaving

Code oranje met Koningsdag? Lekker binnen blijven dan. Met deze films over verslaving. Fijne Koningsdag!

 • When a man loves a woman (1994)

  Een welgesteld echtpaar komt in een serieuze huwelijkscrisis wanneer het alcoholisme van de vrouw steeds erger wordt. Het echtpaar wordt gespeeld door Meg Ryan en Andy Garcia.

 • Leaving Las Vegas (1995)

  Acteur Nicolas Cage speelt de rol van een alcoholist die naar Las Vegas reist om zich daar dood te drinken. Hij ontmoet een prostituee, gespeeld door Elisabeth Shue, die haar leven ook niet meer ziet zitten. Er ontstaat een intense liefde tussen de twee buitenbeentjes. De film won meer dan 25 filmprijzen.

 • 28 days (2000)

  Alcoholistische schrijfster wordt na een auto-ongeval door de rechter veroordeeld tot 28 dagen in een verslavingskliniek. Ze komt al snel in conflict met de regels in de kliniek, haar mede cliënten en vooral met zichzelf. Sandra Bullock en Viggo Mortsensen spelen de hoofdpersonen.

 • Requiem for a dream (2000)

  De film gaat over verschillende vormen van verslaving. Een vrouw wil vermageren en gebruikt hiervoor speed. Haar zoon en diens vriendin zijn verslaafd aan heroïne, net als zijn beste vriend. De personages worden opgesloten in een droomwereld van desillusies en wanhoop. Met Ellen Burnstyn en Jared LEto.

 • Things we lost in the fire (2007)

  Een aan heroïne verslaafde man trekt in bij de weduwe van zijn pas overleden beste vriend. Na een moeizame start, helpt de vrouw hem met zijn herstelprogramma. Hoofdrollen worden gespeeld door Halle Berry en Benicio del Toro.

 • Submarino (2010)

  Hartverscheurende film over twee broers, de één heroïneverslaafd en de ander een stevige drinker. Wat hen bindt is hun nog triestere jeugd met een alcoholische moeder en een babybroertje waar ze voor moeten zorgen. Jakob Cedergren en Peter Plaugborg spelen de broers.

 • Thanks for sharing (2012)

  Dit is de allereerste film over seksverslaving. Een drama/komedie over het 12-stappen programma voor het herstellen van een seksverslaving in New York City. De banden van vriendschap tussen de mensen helpen bij het overwinnen van de verleidingen. Voor het eerst in hun leven ontwikkelen zij betekenisvolle relaties. Acteurs zijn: Gwyneth Paltrow, Pink, Mark Ruffalo en Tim Robbins.

 

Reageer reacties (4)

jigsawHB(26. april 2016)

Uitstekende selectie, thnx ! :-)

Marc(26. april 2016)

The Lost Weekend is een oudje, maar geeft erg goed craving weer. 

Herman van Wifferen(27. april 2016)

Op welke zenders komen die films?

Lef Magazine(28. april 2016)

Bedankt voor jullie feedback!

@ Herman van Wifferen

Wij hebben de films niet geselecteerd uit de televisie-agenda, dus je kunt ze alleen zien door de dvd te kopen, of te downloaden. Veel plezier met kijken :). 

LEES MEER...