Celstraf geëist tegen drugsdealer bij verslavingskliniek

Het Openbaar Ministerie (OM) eist een celstraf van 4 jaar tegen een 37-jarige man uit Zwolle. De man wordt ervan verdacht drugs te hebben verkocht bij verslavingsinstelling Omnizorg in Apeldoorn.

De verdachte zou van juli 2014 tot december 2015 loopjongens hebben geronseld bij Omnizorg om harddrugs te gebruiken en verkopen. Naast de vier jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, eist de officier van justitie ook een inbeslagname van 236.000 euro. De verdachte zou dit geld verdiend hebben met dealen.

Kwetsbaar

Het OM vindt het een erg kwalijke zaak dat de Zwollenaar dealde bij jongeren die verslaafd zijn. ‘Een zeer kwetsbare groep, die hij heeft gebruikt om er zelf beter van te worden. Hij zette de mensen onder druk door geweld te gebruiken of ermee te dreigen’, aldus de officier van justitie.

Bekende van Justitie

De verdachte heeft al eerder een gevangenisstraf uitgezeten voor het dealen van drugs. Meteen na zijn vrijlating is hij weer begonnen met dealen. Hij heeft daarbij het gebiedsverbod genegeerd dat hem door de rechter was opgelegd.

Aangehouden

De man werd op 7 december 2015 aangehouden, samen met een aantal medeverdachten. De politie trof toen hasj, heroïne en cocaïne aan in zijn auto. Verder wordt de man nog verdacht van het plegen van openlijk geweld en mishandeling.

Op vier april doet de rechter uitspraak.

 

Reageer reacties (1)

Irma Tijsse-Claase(11. april 2016)

Schandalig! Straf had van mij veel en veel hoger mogen zijn...... 

LEES MEER...