Armband meet alcoholpercentage

Er is een nieuwe armband ontworpen die het alcoholpercentage in het bloed meet en de resultaten vervolgens naar een smartphone stuurt.

BACtrack, een bedrijf uit San Francisco dat al andere draagbare toestellen op de markt bracht die het alcoholpercentage kunnen meten, heeft een wedstrijd gewonnen die het Amerikaanse Nationale Instituut voor Alcoholmisbruik en Alcoholisme (NIAAA) vorig jaar lanceerde. Met het prijzengeld mag BACtrack het prototype ontwikkelen.
Voor verslaafden in herstel kan zo’n armband een extra stok achter de deur zijn om niet terug te vallen in gebruik, wanneer je weet dat iemand anders jouw gegevens binnenkrijgt.
Het NIAAA had als voorwaarden gesteld dat het toestel het alcoholpercentage in het bloed meet, verwerkt, de data opslaat en dit draadloos naar een mobiel toestel kan sturen.
De BACtrack Skyn, die overigens nog niet te koop is,  meet via het zweet op de huid het alcoholpercentage. Bluetooth stuurt deze gegevens naar een mobiel.
Eerder ontworpen toestellen meten het alcoholpercentage slechts op een bepaald moment. Deze armband kan vele metingen gedurende de dag doen zonder dat de gebruiker hier iets van merkt.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...