85 procent van misdrijven tegen vrouwen alcohol gerelateerd

85 procent van misdrijven tegen vrouwen in Chhattisgarh, een deelstaat in India, is alcohol gerelateerd. Dit vertelden sprekers, op basis van nationale cijfers, afgelopen weekend tijdens een conventie over de schadelijke gevolgen van alcohol.

De sprekers van de conventie citeerden gegevens van het National Crime Records Bureau van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens het onderzoek speelt alcoholisme een belangrijke rol in 70 tot 85 procent van de misdrijven tegen vrouwen. In 2014 zijn meer dan tweeduizend vrouwen of meisjes seksueel uitgebuit, vertellen de sprekers. 1432 vrouwen of meisjes zijn ontvoerd en 1286 zijn verkracht. Meer dan elf duizend vrouwen of meisjes zijn geconfronteerd met verschillende vormen van geweld en criminaliteit. Het gaat hier enkel om de bij de autoriteiten bekende cijfers.

Volgens de aanwezige sprekers weigert de overheid deze problematiek aan te pakken, ondanks de doorlopende anti-alcohol campagnes door vrouwen. Meer dan 1500 vrouwen en mannen woonden het evenement bij dat werd georganiseerd door Chhattisgarh Nasha Virodhi Manch. Deze beweging wil de bewustwording over de gevaren van drugs, alcohol en verslaving vergroten.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...