Vicieuze cirkel door pijn en middelengebruik

De effecten van pijn en middelengebruik kunnen elkaar zodanig verergeren dat er een vicieuze cirkel ontstaat. Hierdoor stijgt het risico op verslaving. Dat blijkt uit onderzoek van Binghamton University, New York.

Onderzoekers van de universiteit hebben hiervoor naar de resultaten gekeken van meer dan honderd studies over pijn en middelengebruik. De resultaten daarvan werden vervolgens onder elkaar gezet en met elkaar vergeleken. Langdurig gebruik kan de pijn verergeren en in het ergste geval kan de pijn chronisch worden. Wanneer iemand pijn ervaart zal er sneller pijnstilling gebruikt worden en wordt stoppen moeilijker, waardoor pijn uiteindelijk weer erger wordt. Op deze manier ontstaat er een vicieuze cirkel, aldus de onderzoekers.

Ondanks het zorgwekkende opioïdengebruik in Amerika merkten de onderzoekers op dat nicotine, alcohol en cannabis de meest gebruikte pijnbestrijders blijven. Ze hopen zo snel mogelijk meer onderzoek te kunnen doen naar de relatie tussen pijn en de verdovende middelen.

22/01/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...