De huidige Alcoholwet wordt aangepast. Afgelopen week is er in de Tweede Kamer besloten dat er per 1 juli bij overtreding van drie artikelen van de Alcoholwet nu boetes uitgedeeld mogen worden. Deze gaan over alcoholproeverijen, overlast en alcoholgebruik in en op voertuigen. Daar pleit staatssecretaris van Volksgezondheid Maarten van Ooijen voor.

Bij overtreding van de artikelen van de Alcoholwet wordt er beboet door de gemeente. Het gaat hier om wetten over de hoeveelheid alcoholproeverijen van bedrijven in de week, gebieden waar alcoholoverlast plaats vindt en voertuigen waarop alcohol geschonken wordt. Van Ooijen wilt de boetes onder categorie C, de zwaarste categorie, laten vallen. De boetes zullen dan vanaf 1360 euro zijn.

Vragen van partijen

PVV, D66 en VVD hadden nog enkele vragen aan Van Ooijen. D66 vroeg naar de huidige regelgeving rondom deze overtredingen. Deze worden nu aangepakt door middel van een waarschuwing. PVV had vragen over onder welke voorwaardes de alcoholproeverijen, alleen in slijterijen, plaats mogen vinden. Dit zijn vier voorwaarden volgens Van Ooijen. Maximaal één per dag en drie per week, de kosten moeten vooraf bekend zijn, de namen van de deelnemers moeten bekend zijn voor de organisator en de slijterij is gesloten tijdens de proeverij. De aanpassingen moeten nog goedgekeurd worden door de Eerste Kamer.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...