Acteur Rik Verheye verloor zijn vader aan alcohol

Rik Verheye, acteur uit de Vlaamse serie Callboys, verloor op zevenjarige leeftijd zijn vader aan de gevolgen van diens alcoholverslaving. Verheye sprak hierover in tv-programma Van Gils en Gasten.

Verheye zegt tegen presentator Lieven van Gils weinig van zijn vaders verslaving te hebben meegekregen. Zijn ouders waren gescheiden en in de tijd dat het slecht ging met zijn vader heeft Verheyes moeder hem bij zijn vader uit de buurt gehouden. Een jaar nadat zijn ouders scheidden, overleed zijn vader op 36-jarige leeftijd. Verheye herinnert zijn vader als een ‘lieve man’.

Verheye vertelde dat hij vooral in zijn studententijd voorzichtig was met drank. Toen hij in het eerste jaar van de toneelschool zat, gingen zijn klasgenoten dagelijks naar een café. Verheye bleef thuis. Als zoon van een alcoholist geloofde hij in wat hij zelf noemt een ‘A of B verhaal’; Verheye dacht dat als hij zou drinken hij dezelfde kant op zou gaan als zijn vader en bleef daarom weg van alcohol. Inmiddels zegt hij sporadisch te drinken en te roken. ‘Ik heb dit een plaats kunnen geven.’ Aldus de acteur.

Datum: 26/10/2016

Reageer reacties (0)
LEES MEER...