Agenten aan de dope

De dames en heren van de politie maken vaak vreselijke dingen mee. Zo vreselijk dat gemiddeld 7 procent lijdt aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS). In ons land komt dat neer op 4000 agenten, totaal zijn er zo'n 55.000. Joost van der Wegen schreef er een boek over: Onder Spanning. Uit het boek blijkt dat een deel van de PTSS'ers antidepressiva slikt, in Nederland gaat het om zo'n duizend agenten. En dat aantal loopt op. Bovendien gaat het hier om de gevallen die bij de werkgever bekend zijn, Van der Wegen denkt dat een groot aantal agenten de problemen niet meldt, maar op eigen gelegenheid hulp zoeken bij de huisarts. Het aantal slikkende agenten zou dus veel hoger kunnen zijn.

Op zich niets mis mee dat die agenten farmaceutica gebruiken, ware het niet dat zij ook tijdens hun actieve dienst aan de pillen zitten. Gangbare bijwerkingen van de middelen zijn onder andere concentratieproblemen, dufheid, dubbel zien en een verminderd reactievermogen. Niet echt wenselijk als je onder grote druk met belangrijke taken bezig bent, zoals dat bij de politie vaak het geval is. Sommige agenten draaien zelfs helemaal door en krijgen suicidale neigingen of plegen zelfmoord. 

Heel vervelend als je te maken krijgt met PTSS, maar of het een goed idee is om in functie onder invloed van antidepressiva de straat op te gaan valt te bezien. Wat vinden jullie?  

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...