Alcohol groter probleem op SEH dan ghb

Robbert Groenewegen, spoedeisendehulparts bij het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom, zegt steeds minder mensen binnen te krijgen die onder invloed zijn van ghb. Het aantal patiënten onder invloed van alcohol is veel hoger.

Groenewegen is te zien in de serie Tygo in de GHB, waarin hij vertelt over de gevolgen van ghb-gebruik en de patiënten die ze binnen krijgen op de SEH. En hoewel hij aangeeft het goed te vinden dat er aandacht wordt besteed aan het ghb probleem, zijn er volgens hem veel meer gevallen van alcoholvergiftiging en verwonding die binnenkomen op de SEH: ‘Soms wel 7 of 8 gevallen in een nachtdienst.’

Alcohol vs. ghb
Per jaar komen er zo’n duizend gevallen van alcoholverwondingen binnen op de SEH in Bergen op Zoom. Dat is een derde van het totaal aantal patiënten op de SEH. Bij ghb gebruikers is dit tussen de 100 en 150 gevallen per SEH.

Tussen de 13 en 93 jaar
Wat opvalt is dat de ghb gebruiker op de SEH gemiddeld tussen de 20 en 30 jaar is. Bij alcoholgebruikers is dit tussen de 13 en 93 jaar. Dit geeft ook al aan hoe groot het verschil is tussen alcohol- en ghb- gebruik.

11/12/2018

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...