Alcohol opgeven in ruil voor aftreden Trump?

Dat president Trump niet overal even populair is, dat wisten we al. Uit een Amerikaanse survey komt nu een nieuw signaal in die richting: een meerderheid van de ondervraagden zou alcohol levenslang opgeven als dat betekent dat Trump aftreedt.

De survey is een initiatief van detox.net. Zij vroegen ruim 1000 Amerikanen wat ze eerder op zouden geven dan alcohol. Een groot deel leek politiek belangrijker te vinden dan drank: ruim 73 procent van de Democraten en 17 procent van de Republikeinen zou stoppen met alcohol voor de rest van hun leven als Trump daardoor vertrekt. Wel zou 30 procent van de Republikeinen nog iets liever zien dat de media stoppen met negatief berichten over Trump.

Verder bleken de Amerikanen behoorlijk verknocht aan hun drank. Zo zou ruim 50 procent liever een maand geen social media gebruiken dan niet drinken, en hetzelfde percentage zou liever koffie schrappen dan alcohol. Vrouwen waren iets socialer dan mannen: ruim 75 procent zou stoppen met drinken om het leven van één vreemdeling te redden, tegenover iets meer dan 60 procent van de mannen. Wel zou de overgrote meerderheid drank ruilen voor een remedie tegen kanker.

De volledige lijst met resultaten vind je hier. Onderzoektechnisch heeft het weinig om het lijf, dus lees het met een vette knipoog.

Datum: 03/07/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...