Na het nieuws dat cannabis kan leiden tot hartziekten blijkt dit ook het geval te zijn voor alcohol. Het gaat hierbij vooral om hartziekten die het gevolg zijn van slagaderverkalking of afwijkingen in de kransslagaders.

De Amerikaanse onderzoekers hebben 430.000 volwassenen geanalyseerd. Bij zowel mannen als vrouwen die binge-drinken is er een verband gevonden tussen alcoholconsumptie en hartziekten. Opvallend was dat dit verband sterk aanwezig is bij vrouwen. De onderzoekers ontdekten dat vrouwen van jonge tot middelbare leeftijd ook al meer risico lopen op hartziekten als zij acht of meer alcoholische dranken per week drinken.

Het onderzoek
De reden voor het onderzoek is een toename in Amerika van hartinfarcten en andere vormen van hartziekten onder jongere bevolkingsgroepen. Het onderzoek richtte zich op volwassenen van 18 tot 65 jaar. Vrouwen met een hoge alcoholinname lopen 45 procent meer risico op hartziekten in vergelijking met degenen die weinig alcohol drinken. Bij binge-drinken was het verschil tussen mannen en vrouwen groot. Vrouwen hebben dan een verhoogde kans op hartziekten van 68 procent terwijl dit bij mannen 33 procent is.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...