Alcoholgerelateerde sterfte sterk onderschat

Studies naar alcoholsterfte leveren vaak onjuiste informatie, omdat de meerderheid van de onderzochte deelnemers ouder was dan vijftig jaar. Gegevens van mensen die op jonge leeftijd sterven door alcoholgebruik worden vaak niet meegenomen. Dat blijkt uit een onderzoek dat onlangs werd gepubliceerd in de Journal of Studies on Alcohol and Drugs.

35,8 procent van de sterfgevallen bij volwassenen tussen 20 en 49 jaar is alcoholgerelateerd. Dit betekent dat de meeste onderzoeken die tot nu toe naar sterftecijfers door alcohol zijn gedaan, de risico’s lager hebben ingeschat dan wanneer mensen van alle leeftijden aan die onderzoeken hadden deelgenomen.
Meer inzicht en kennis over doden door alcohol is volgens de onderzoekers belangrijk voor het ontwikkelen van een goed alcoholbeleid om de volksgezondheid te verbeteren.

In het aprilnummer van Lef Magazine lees je een groot achtergrondverhaal over alcoholsterfte.

06/03/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

Reageer reacties (1)

Jos Smaling(06. maart 2019)

Ik ben Jos en heb  het syndroom van korsakov en ik was te zien in een reportage van kruispunt op 4 oktober 2009 en bij school tv actueel op 15 oktober 2009, zie www.uitzendinggemist.nl

LEES MEER...