Er wordt al langer aangenomen dat verslaving in de familie kan zitten, maar nieuw onderzoek wijst uit welke genen precies gerelateerd zijn met alcoholverslaving. Hierdoor wordt het in de toekomst wellicht mogelijk mensen te testen op hun verslavingsgevoeligheid.

Met een techniek genaamd bio-informatica identificeerden de wetenschappers een groep specifieke genen die gecombineerd een duidelijke link hebben naar alcoholverslaving. Die combinatie van DNA werd alleen gevonden bij diegenen die daadwerkelijk met een alcoholverslaving kampten.  

Dokter Adron Harris van de Texas University zegt daarover: ‘Dit onderzoek is diepgaander dan eerdere onderzoeken. We weten nu welke specifieke genen samenhangen met alcoholverslaving.’ Met deze resultaten hopen onderzoekers de complexiteit van alcoholverslaving te kunnen doorbreken, zodat behandelingen efficiënter en specifieker worden. Ook screenings (nog voor een eventuele alcoholverslaving) worden dan wellicht mogelijk. In dat geval worden de risicofactoren voor een alcoholverslaving in kaart gebracht.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...