Alcoholpreventie met dodelijke afloop

In Amerika is een tiener overleden aan een acute alcoholvergiftiging, nadat zijn moeder hem wilde laten kennismaken met de gevaren van alcohol.

De 16-jarige Kendall Ball zeurde al een aantal jaar om alcohol bij zijn moeder en stiefvader. Omdat zijn biologische vader alcoholist was, was de moeder bang dat Kendall hem zou volgen. Daarom besloot ze hem bewust te maken van de gevaren van alcohol. En dat is, cru gezegd, iets te goed gelukt... al heeft Kendall er niets meer aan.

Moeder besloot haar zoon dronken te voeren om hem te laten merken hoe schadelijk alcohol kan zijn. Waarschijnlijk hoopte ze dat hij de volgende ochtend met een flinke kater en hondsberoerd wakker zou worden. Kendall kreeg een paar Jack Daniel's en Fireballs, gevolgd door nog wat biertjes te verstouwen. Rond elf uur 's avonds ging zijn moeder even bij hem kijken en Kendall zou toen hebben aangegeven dat het oké met hem ging. Toen zijn stiefvader een paar uur later nog eens ging kijken, reageerde hij niet meer en waren zijn oogleden en lippen donkerblauw. De jongen stierf aan een acute alcoholvergiftiging.

Zijn moeder en stiefvader riskeren een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...