Alcoholvervangers in het kerstdiner

Wat staat er deze kerst op het menu? Zoek een lekker kerstrecept en je komt uit op alcohol. Drank náást het diner en drank ín het diner. Dat moet toch anders kunnen.

Dat kan zeker! Met deze ingrediënten vervang je de alcohol in gerechten en dat doet niets af aan de smaak. Integendeel.


Licht droge witte wijn                       Droge witte wijn
3 delen witte druivensap                      3 delen witte druivensap
1 deel witte wijnazijn                           1 deel citroensap
(Gevogelte en algemeen)                     (Schaal- en schelpdieren)               


Licht zoete witte wijn                       Zoete witte wijn
3 delen appelsap                                 3 delen cranberrysap
1 deel appelazijn                                 1 deel witte balsamicoazijn
(Varkens- en kalfsvlees)                      (Desserts)


Licht droge rode wijn                        Rode wijn
3 delen rode druivensap                       3 delen rode druivensap
1 deel rode wijn azijn                           1 deel balsamicoazijn
(Algemeen)                                         (Rundvlees en wild)


Port                                                    Champagne
3 delen rode druivensap                       3 delen sprankelend druivensap
1 deel bessensap                                 1 deel citroensap
(Wild, sauzen, desserts)                       (Lichte sauzen)
 

 

Reageer reacties (2)

Henny(16. december 2015)

Hebben jullie ook een tip waar je de kirsch en witte wijn bij kaasfondue door kunt vervangen? 

Fijne feestdagen gewenst !

Dora vd Stelt(21. december 2015)

Bedankt voor de tip!! 😄

Fijne Feestdagen!

LEES MEER...