Frank Vandenbroucke - Belgische minister van Volksgezondheid - is met een nieuw strenger alcoholplan gekomen. Bepaalde alcoholische dranken mogen momenteel nog verkocht worden aan mensen van zestien jaar of ouder. Als het plan doorgezet wordt, schuift die grens op naar achttien jaar.

Wijn, bier, port, sherry en Martini worden momenteel in België nog verkocht aan klanten van zestien jaar of ouder. Als het aan minister Vandenbroucke ligt, mag port sherry en Martini pas verkocht worden als je achttien jaar of ouder bent. In maart beslist de regering van België over de voorstellen van de minister.

Verdere maatregelen
De strengere verkoopregels zijn niet de enige maatregelen in het alcoholplan van Vandenbroucke. Zo mogen er volgens het plan geen alcoholische dranken meer verkocht  worden uit automaten . Ook liggen er plannen om reclames meer aan banden te leggen vijf minuten voor en na een programma dat gericht is op kinderen mag er geen alcoholreclame uitgezonden worden. Alcoholreclames in bioscopen, tijdschriften en sociale media waar kinderen gebruik van maken, worden ook verboden.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...