De nieuwe Lef ligt in de winkel!
In een nieuwe proef gaat de gemeente Amsterdam het eigen risico voor een select deel van de kwetsbare jongeren in GGZ-behandeling zelf betalen. Het minimaal eigen risico van € 385,- is voor veel van hen een reden om de behandeling vroegtijdig te staken of helemaal te mijden.
‘Het gevolg is dat deze jongeren op latere leeftijd terugkomen met grotere problemen. Amsterdam vindt dit een onwenselijke situatie. Wij willen continuïteit van zorg en ondersteunen kwetsbare jongeren met onder meer het betalen van hun zorgkosten zodat zij GGZ-hulp blijven ontvangen’, zegt wethouder Jeugd Simone Kukenheim.
De proef onderzoekt of het vergoeden van het eigen risico ervoor zorgt dat jongeren voor bijvoorbeeld hun psychische-, alcohol-, of drugsproblemen in behandeling blijven. De gemeente werkt hierbij samen met Fonds Bijzondere Noden Amsterdam (FBNA). Laatstgenoemde beoordeelt of een jongere recht heeft op een vergoeding. De proef start op 1 december 2017 en duurt minimaal een jaar.
Datum: 13-11-2017
De zomervakantie is in volle gang. Voor de meeste mensen zijn dat dé weken in het jaar waar vol verwachting naar toe wordt geleefd. Rust, plezier, gezellligheid en genieten zijn de hoofdthema's. Doen waar je zin in hebt en loslaten waar je geen zin in hebt. Al heeft Corona er wel een klein stokje voor gestoken.
De ‘zombie drug’, een mix tussen fentanyl en het verdovingsmiddel voor vee xylazine, wordt door het Witte Huis bestempeld als een ernstige bedreiging voor de samenleving. De drug is in opkomst in Amerika en zou meer verslavend en dodelijker zijn dan andere middelen.
De meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat post- en pakketbedrijven strenger moeten controleren op drugs die via pakketten worden verstuurd. Dit zou in samenwerking moeten met het kabinet.