Nog dagen voordat de nieuwe Lef in de winkel ligt!
In een nieuwe proef gaat de gemeente Amsterdam het eigen risico voor een select deel van de kwetsbare jongeren in GGZ-behandeling zelf betalen. Het minimaal eigen risico van € 385,- is voor veel van hen een reden om de behandeling vroegtijdig te staken of helemaal te mijden.
‘Het gevolg is dat deze jongeren op latere leeftijd terugkomen met grotere problemen. Amsterdam vindt dit een onwenselijke situatie. Wij willen continuïteit van zorg en ondersteunen kwetsbare jongeren met onder meer het betalen van hun zorgkosten zodat zij GGZ-hulp blijven ontvangen’, zegt wethouder Jeugd Simone Kukenheim.
De proef onderzoekt of het vergoeden van het eigen risico ervoor zorgt dat jongeren voor bijvoorbeeld hun psychische-, alcohol-, of drugsproblemen in behandeling blijven. De gemeente werkt hierbij samen met Fonds Bijzondere Noden Amsterdam (FBNA). Laatstgenoemde beoordeelt of een jongere recht heeft op een vergoeding. De proef start op 1 december 2017 en duurt minimaal een jaar.
Datum: 13-11-2017
De gemeente Groningen probeert als eerste stad rookvrij te worden. Het college is voor en vandaag stemt de gemeenteraad hierover.
Virtuele beloningen of het verzamelen van punten die in verband staan met het aantal genomen trekjes. Fabrikanten van e-sigaretten en vapes implementeren nu gadgets in hun producten, zoals spelletjes en andere digitale functies. Op deze manier hopen ze jongeren sneller verslaafd te maken.