Arkin neemt Victas over

GGZ stichting Arkin uit Amsterdam is de nieuwe eigenaar van verslavingscentrum Victas uit Utrecht. Victas zegt dat door de overname de zorg kan worden voortgezet.

Victas werd op 5 april failliet verklaard. De organisatie kon de salarissen van de personeelsleden in maart al niet meer betalen. Dat kwam onder meer door de dure huisvesting. Ook kwam Victas volgens bestuursvoorzitter Herman Geerdink in de problemen door het teruglopende aantal patiënten.

Arkin wil zoveel mogelijk Victas medewerkers in dienst houden. ‘Het zijn professionals die erg betrokken zijn bij hun cliënten. We hebben ze hard nodig,’ aldus Muller. Hoeveel medewerkers hun baan zullen behouden is nog niet bekend. De cliënten van Victas, verwijzers, medewerkers en andere belanghebbenden worden deze week nader geïnformeerd over de overname.

Arkin behandelt mensen met psychiatrische stoornissen en complexe psychische- en verslavingsproblematiek. Er werken binnen het bedrijf 3500 mensen. Jaarlijks worden er zo’n dertigduizend cliënten behandeld, verspreid over een groot aantal behandellocaties in Amsterdam, Haarlem, Amstelveen, Hoofddorp, Amersfoort en Hilversum.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...