Bayern München-voorzitter vergokte miljoenen euro’s op één dag

Bayern München speelt vanavond de belangrijke voetbalwedstrijd tegen Arsenal, maar die wedstrijd is niet het gesprek van de dag. Volgens de Duitse journalisten vindt namelijk het proces van het jaar plaats. Voorzitter van de Beierse club Uli Hoeness zat gisteren in de rechtbank, omdat hij grote sommen geld heeft ontdoken en vergokt.

Hoeness zou een aparte bankrekening hebben gehad, enkel en alleen voor het gokken. Zelf geeft hij aan op één dag vele miljoen te hebben vergokt. Hij zegt dat het hem puur om de adrenaline ging en dat hij de controle daarover totaal kwijt was. Naast zijn gokverslaving heeft hij grote geldbedragen achtergehouden voor de belasting. Hoeness heeft veel meer belasting ontdoken dan tot nu toe bekend was. Op de eerste dag van het proces bekende Heuness dat hij 18,5 miljoen euro heeft achtergehouden, zes keer zoveel als het Openbaar Ministerie dacht.

Als Hoeness schuldig wordt bevonden, riskeert hij een celstraf van maximaal tien jaar. Zelf hoopt de voorzitter, die tot het laatst toe alles in het werk stelde om een strafzaak te voorkomen, weg te komen met een boete. De uitspraak wordt donderdag verwacht.

 

 

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...