Er komt een verbod op gokreclames in België. Dat verbod zal vanaf volgend jaar 1 juli gelden. Er mag dan alleen nog reclame voor gokplatformen gemaakt worden via sportsponsering.

Het ministerie van justitie laat in een verklaring weten dat het verbod eraan komt, het maakt zich ernstig zorgen over de toename in gokreclames. De regering maakte zelfs de belofte om gokverslaving tegen te gaan in hun coalitieakkoord. De Belgische minister van Justitie – Vincent van Quickenborne - uit zijn ongenoegen voor gokreclames via zijn sociale mediakanalen: ‘Al te veel families gingen ten onder aan gokken. Veertig procent van de winst van gokbedrijven komt van mensen met gokproblemen. Met deze beslissing maken we een einde aan de verwoestende tsunami van gokreclame.’ Het Vlaams Expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) noemt het verbod een doorbraak.

Het verbod
Het verbod maakt het onmogelijk voor gokplatformen om reclame te maken via websites, televisie, radio en in de bioscoop. Ook in kranten en op sociale media zal er geen gokreclame meer gemaakt mogen worden. De enige manier waarop goksites hun reclame bij het grotere publiek kunnen krijgen, is via sportsponsering. Dus er zal wel nog reclame op bijvoorbeeld voetbalshirts gezien kunnen worden. Die reclame wordt pas verboden vanaf 2025.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...