Belgische minister gaat door met eigen alcoholplan

De Belgische Hoge Gezondheidsraad lanceerde maandag een aantal aanbevelingen in de strijd tegen overmatig alcoholgebruik. Het ziet er niet naar uit dat de Belgische minister van Volksgezondheid Maggie De Block dit advies gaat opvolgen. Ze belooft haar eigen alcoholplan verder uit te zullen voeren.

De aanbevelingen gaan onder meer over het gratis ter beschikking stellen van water in de horeca en een totaalverbod op alcoholreclame. De Block: 'Ik ben mij zeer goed bewust van de mogelijke nefaste gevolgen van alcohol. Ik ben ze als huisarts vaak genoeg tegengekomen. In mijn beleid zet ik daarom in op de kleine groep Belgen die problematische drinkers zijn. Hen moeten we helpen. Maar ik ga niet verbieden om te verbieden, dat haalt nauwelijks iets uit. Niet iedereen die al eens een fles wijn of een pintje koopt in een nachtwinkel is een probleemdrinker of toekomstig alcoholist. We moeten daar ernstig in blijven.'

Verder wil ze benadrukken dat er werk wordt gemaakt van de verscherpte controles op de verkoop van alcohol aan minderjarigen. De aanpassing van de wetgeving op de verkoop van alcohol wordt ondertussen op regeringsniveau besproken.

Datum: 14/06/2018

Reageer reacties (0)
LEES MEER...