Berucht alcoholpoeder toch legaal

Het alcoholpoeder Palcohol is binnenkort in Amerika te koop. Toezichthouders hebben niet kunnen voorkomen dat het product illegaal is verklaard.

Lef Magazine berichtte in de juni-uitgave van 2014 al over de gevaren van Palcohol. Binnen enkele seconden transformeert het poeder een glas water in een alcoholische versnapering. De poedervorm zou, als het aan de maker lag, vorig jaar al in Amerika in de schappen liggen. Dit werd enige tijd succesvol tegengehouden door verschillende toezichthouders op het gebied van alcohol.

Het product werkt excessief, roekeloos en onverantwoord alcoholgedrag in de hand. Zo raadde maker Mark Philips aan de drug te gebruiken als ‘smakelijke’ toevoeging voor een salade of sandwich. Ook krijgen jongeren met het poeder makkelijker toegang tot alcohol. Sindsdien heeft Philips het imago van het product proberen te verbeteren, maar critici blijven fel tegen de komst van het product. De minimale leeftijd voor alcoholconsumptie verliest zijn waarde als een beetje water al genoeg is om je eigen alcoholconsumptie te fabriceren. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...