Beste manier stoppen met roken bij zwangerschap

Psychosociale interventies is de meest geschikte manier om zwangere vrouwen te laten stoppen met roken. Dit blijkt uit het onderzoek dat het Trimbos instituut uitvoerde in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Veel psychosociale interventies bevatten counseling en coaching (bijvoorbeeld face-to-face- of telefonisch) , het geven van voorlichting, sociale steun, beloningen en biochemische feedback. Hierbij krijgen zwangere vrouwen informatie over wat roken doet bij een foetus. Daarnaast speelt de partner een belangrijke rol bij het stoppen met roken.

Het belangrijkste doel van het tabaksontmoedigingsbeleid is, voorkomen dat kinderen en jongeren beginnen met roken of meeroken. Dat begint bij niet roken voor, tijdens of na de zwangerschap. Om hiervoor de beste manier te vinden is het nieuwe onderzoek gestart. Naast de huidige voorlichtingen, zijn er nieuwe trajecten gestart om de voorlichting en stop-ondersteuning aan zwangere vrouwen en hun partner te verbeteren.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...